Maglom obasjano jutro ispratilo je ekipu maratona iz Pljevalja, prema startnoj poziciji za Bijelo Polje. Zbog guste magle I nepoznavanja terena domaćini, predsednik RK Radan Laušević I njegov predhodnik Haris Ćirlija su išli kolima ispred ekipe kako bi im olakšali izlazak na višu kotu gde magle nema. Posle srdačnog opraštanja usledio je odlazak na start.

Na obodu jezera Otilović, 30-tak kilometara od grada poznatog po kopu crnog zlata, krenulo se u osvajanje 51-ve etape, i to po novoj satnici u 8,30.  Trasa uglavnom ravna, sa blagim nizbrdicama, doprineli su da ce do cilja stigne u planiranom vremenu, od 4h i 40minuta. Patrola policije dovela je maratonca do Ulice Slobode, koja preseca gradski park na dva dela, gde su članovi Rotari Kluba Bijelo Polje postacili cilj.

Tu su pored njihovih članova, bili i predstavnici udruženja slepih i slabovidih za Bijelo Polje  i Mojkovac, gradjani i podpredsednica opštine Nemša Omerhodžić, kao i lokalni mediji. Svi oni aplauzom dočekaše Nikolića, i čestitaše mu osvojenu 51-vu etapu uzastopnog maratona. Po završenom ceremonijalu, ekipu su odveli na odmor, jer ih sutra čeka put do Podgorice.

Ruta 52. dana Maratona za Ginisa

Start je 1,5 km pre manastira Morača.

Rutu pripremio: Nenad Nikolić, saradnik

Miško Stojanović, menadžer maratona 55/55
TABOOSPORT marketing tim