Posle skoro dve nedelje, ekipa maratona je opet u Kragujevcu, i za današnju rutu trčanja, šta bi odabrali nego staze svima dobro znane, kroz Šumarice.  I ako je vikend i dan odmora, na odredište starta kod muzeja ,,21. Oktobar,, u ranu zoru stiglo je već desetak ornih da Goranu daju podršku i istrče onoliko koliko ko može. Tu su Šiki, Milica, Vlada, Nemanja, Dušan, Dača, Djuka (bez bebca), Kole, Stefan, Luka. Inače navedeni Djuka, tj. Djurdje, na sve polumaratone, i druga atletska dešavanja dolazi sa svojim sinom Pavlom koji ima 14 meseci.

Start je dala supruga Goranovog prijatelja s kojim već godinama ide na tradicionalni maraton u bicikljizmu, Kragujevac-Mostar. Grupa je krenula već ustaljenom rutom za sve njih, jer nema toga u Kragujevcu ko trči a da ne prolazi ovim stazama. Jedan za drugim redjaju se krugovi a i kilometri, malo proširiše krug prema Šumaričkom jezeru, pa se opet vratiše na istu stazu, samo što sad koriste novu trim, da malo, kako kažu, odmore noge. No ne ostadoše u istom broju do samog kraja. Polako su se ,,osipali,, i do cilja stiže njih, ukupno s Nikolićem, červorica.

.

Medju njima je i Ivan Kolarević, koji je dosada istrčao nekoliko polumaratona, a danas je rešio da istrči i svoj prvi maraton. I uspeo je. Možda je tome doprineo i Goran,  i njegov današnji 37-mi uzastopni maraton u ovom ciklusu, pa mnogi podju razmišljajući ,,kad može on toliko, što ne bi i ja jedan,,. Bitno je biti uporan i sprovesti svoje misli.  Uz srdačne zagrljaje na kraju rute, svi odoše svojim pravcem, a Nikolić ode kući da se u porodičnoj atmosferi relaksira i spremi za sutrašnji start do Rače.

Ruta 38. dana Maratona za Ginisa

Start je u Maršiću, 2,6 km od restorana Tiha Noć.

Rutu pripremio: Nenad Nikolić, saradnik

Miško Stojanović, menadžer maratona 55/55
TABOOSPORT marketing tim