Selo Lužnice kraj Kragujevca, na putu prema Topoli, je bilo mesto odakle je startovana 39-ta etapa maratona. Dalje se išlo prema Čumiću, Trnavi, Božurnji, Topoli, i njenim vinogradima, o kojoj  je i pesma ispevana. Tu je Nikolića sačekao Dejan Cvetković, iz Batočine, i s njim nastavio da trči prema današnjem cilju u Arandjelovcu. Dotle se prolazi kroz Banju, Darosavu, pa pored pećine Risovače u kojoj su nadjeni ostaci praistorijskih ljudi koji su tu živeli, i  rekonstruisana je u duhu tog perioda.

Na ulazu u grad ekipu je sačekala porodica Milenković, majka Isidora, otac Milan i njihove trojke, Iskra, Aljoša i Irena, i svi skupa kretoše da prate maratonca ka cilju.  Inače Iskra, 11 godina, je oslepela po porodjaju u inkubatoru, i pohadja inkluzivnu nastavu, a mnogo će joj pomoći upravo Nikolićeva misija koju sprovodi za opremanje centra ,, Iskra,, koja je namenjena osobama sa bilo kojom vrstom invaliditeta. Treba napomenuti da je Iskra izuzetno muzički talentovana, svira klavir, a i bavi se trčanjem. Tu su još bili članovi bokserskog kluba ,, Šumadija,, i njihov trener Milija Ilić, koji inače trenira i malu Iskru.  Kroz ulice grada kojim su prolazili pozdravljali su ih meštani, pa čak i jedna grupa mališana iz obdaništa.

.

Pored parka Bukovičke Banje stiže se do o.š. ,,Ilija Garašanin,, a na ulici i u školskom dvorištu ne može da se prodje od učenika koji su dosli da pozdrave Gorana Nikolića a i sve one koji su mu se pridružili u trčanju do cilja. Izašao je i kolektiv škole, s direktorkom Sonjom Janković Knežević, a bili su prisutni i učenici škole ,,Sveti Sava,, kao i lokalne televizije. Arandjelovčani su priredili Izuzetno topao prijem, a kako i ne bi kada je maratonac koji obara svetski rekord jednan deo svog detinjstva proveo ipravo u njihovom gradu. No obaveze primoravaju ekipu da se ne zadržavaju dugo, već nastavljaju put do Beograda gde će u ,,Nike,, šopu dobiti opremu za prestojeće kišne i hladnije dane, a Nikolić u ekskluzivnoj radnji ,,Run’n More,, dobiti patike koje su vodootporne i  patike za suvo vreme. Tako je i ,,Nike,, sport postao pokrovitelj sportske opreme maratona 55/55 jer su prepoznali prave vrednosti za koje se Nikolić zalaže.

Ruta 40. dana Maratona za Ginisa

Start je u 08:00h kod muzeja 21. Oktobar.
Trči se 11 krugova u spomen-parku Šumarice.
Cilj je kod muzeja 21. Oktobar.

Rutu pripremio: Nenad Nikolić, saradnik

Miško Stojanović, menadžer maratona 55/55
TABOOSPORT marketing tim