Za, do neke jubilarnu, 40 etapu maratona Goran Nikolić je odabrao njemu  dobro poznatu stazu u Šumaricama.  Na velikom parkingu kod muzeja genocida ,,21. Oktobar,,  došlo se na start, a tu je već čekao biciklista Bratislav Stamenlović – Braca, koji je s Goranom i ekipom vozio biciklistički maraton Kragujevac-Mostar, a ovaj put će označiti početak ove etape. Pucanj startnog pištolja, i polazak da se osvoje novih 42,2 kilometra. Radni je dan, kišica pada, pa i nema uobičajenih šetača i onih koli su navikli da istrče nekoliko krugova ovim stazama.

Nikolić ,,grabi,, svojim stazama, sam, proba nove ,,Nike,, patike otpotne na vodu koje je dobio od sponzora ,,Sport Vision,, odnosno ,,Run’n More,, a i članovi pratećeg tima probaju opremu za hladnije dane, takodje od istog proizvodjača. Nova odevna oprema, takodje vodootporna,  Goranu prija jer nema bojazni da će biti mokar ili da ga vetar ,,produva,,.  Krug za krugom, i pridružuju mu se, već znanci koji su trčali s njim, Milica i  Pavle iz Rotariact kluba, Kragujevčani, a iz Lapova je došao Marko Jovanović, koji je s Nikolićem trčao do Rače.

.

Mala ekipa prodje kroz cilj koji je postavljen na platou hotela ,,Šumarice,,. Dama je imala prednost da prva prodje kroz kapiju a momci za njom. Posle lepog druženja tokom trčanja, srdačno se pozdraviše za rastanak,  Goranu poželeše sreću i uspeh u  15 etapa koliko je ostalo i da misli i na njih kada bude prolazio kroz cilj 55-te završne etape. Ekipa se sprema sutra da napusti Kragujevac i da 41-vu rutu završi u Čačku, a potom kroz gradove zapadne Srbije do Republike Srpske.

Ruta 41. dana Maratona za Ginisa

Start je 2km pre Lukoil pumpe u Vučkovici.

Rutu pripremio: Nenad Nikolić, saradnik

Miško Stojanović, menadžer maratona 55/55
TABOOSPORT marketing tim