Kroz maglovito jutro ekipa maratona je došla na start još jedne etape. Iz Valjeva prema Brankovini, mestu poznatom po dve kulturno istorijske celine, crkvi Svetih Arhangela zadužbini Prote Mateje Nenadovića, i po tome što je ovde išla u školu poznata pesnikinja Desanka Maksimović, a u neposrednoj blizini crkve nalazi se i njen grob. Nekoliko kilometara od ovog mesta, prema Šapcu, je startno mesto ove etape. Tačno u 8h, tu su se našli Goran Nikolić sa timom, i Petar Kurdulić, maratonac iz ovog Mačvanskog grada, kome će ovo biti 21-maraton.

Start je dao predsednik Rotari Kluba iz Valjeva, koji je bio domaćin predhodne etape, Aleksandar Urošević. Kroz maglu dva maratonca krenuše da zajednički ,,overe,, još po jednu, kako kažu sportisti, najtežu disciplinu u sportu. Okolina se i ne raspoznaje mnogo, magla je gusta, tek po neko vozilo u ovo nedeljno jutro se pojavi kroz prirodnu belu zavesu, nešto kasnije i sitna kiša poče da pada, ali dvojac koji trči je nezaustavljiv. Dok se prolazilo kroz mesta i sela koja su na ovoj trasi, nije bilo mnogo radoznalih koji će pogledom da isprate ova dva, za mnoge čudake, jer ko ih tera da po ovakvom vremenu trče. Tempom koji je nešto brži od uobičajenog, valjda zbog vremenskih uslova, dodjoše na nekoliko kilometara od grada koji je na obali reke Save.

Tu ih sačeka policijska patrola i nekoliko atletičara, pa svi skupa lagano udjoše u predgradje grada poznatog po jakoj hemijskoj industriji i fabrici ,,Zorka,, Kroz gradske ulice dodjoše do trga, gde ih pozdraviše članovi Rotari Kluba Šabac, gradjani koji su u ovo nedeljno jutro izašli s namerom da pozdrave Nikolića, i ekipa lokalne televizije. Predsednica RK Danica Milovanović, predade Goranu pehar za akciju i humanost koju je pokrenuo. Nedelja je dan odmora, za ekipu maratona predaha nema, tu ne postoji vikend ili praznik, tako će biti do 55-tog završnog, no ovaj put nije bilo mnogo zadržavanja na trgu. Posle uobičajene ceremonije ekipa je otišla u obližnji hotel na odmor do sutrašnjeg starta  za Loznicu, u koji će ući kao poslednji grad kroz Srbiju do prelaska u region tj. Republiku Srpsku i prvi grad u istoj, Bijeljinu.

Ruta 45. dana Maratona za Ginisa

Start je u mestu Slepčević, 1km od restorana „Mićo Bradina“ prema Loznici.

Rutu pripremio: Nenad Nikolić, saradnik

Miško Stojanović, menadžer maratona 55/55
TABOOSPORT marketing tim