Iz dosadašnje prakse ukoliko su dva grada suviše blizu za rutu od 42km. uvek se išlo u dubinu predhodnog mesta da bi se dobila startna pozicija. Loznica i Bijeljina su udaljeni samo 20-tak km, preko reke Drine, koja je ujedno i granica izmedju dve države, Srbije i Republike Srpske, preko carinskog prelaza Trbušani, i da ne bi komplikovali prelaz, startna pozicija je pomerena u RS odmah posle carinskih terminala. Moglo je da se krene i sa strane Srpske teritorije, o čemu se razgovaralo s komandirom pogranične policije jedne i druge strane, ali zbog proceduralnog zadržavanja, najbolje rešenje je da se predje u vozilu preko granice i da se u RS označi start. Na terminalima i jedne i druge strane su bili obavešteni o prelasku ekipe maratona pa je sve obavljeno bez zastoja. Start nove etape označio je predsednik Rotari Kluba Bijeljina, Nebojša Simić, koji je došao do granice da vidi da li je sve u redu. Na startu je čekala policija RS, koja je pratila ekipu dalje do grada domaćina.

Ravnicom Semberije se relativno brzo došlo do predgradja ovog grada, no obzirom da je to mala kilometraža, našlo se rešenje da se ekipa usmerava, odnosno vodi od strane policije, obilaznicom oko Bijeljine, što iznosi oko 20km, i da se potom uputi ka centru grada što bi tačno iznosilo za rutu maratona. Nešto posle predjene granice Nikoliću se pridružio maratonac Milan Ivanišević,da zajedno dodju do cilja, ali ovaj put na bicikli jer je na predhodnom maratonu povredio mišić. Ovakav tandem ide lepim širokim putevima, bogate industrijske zone koje daju sliku grada koji je doživeo prosperitet. To je nakon Banjaluke drugo naselje po veličini u Republici Srpskoj i peto u Bosni i Hercegovini a predstavlja raskršće puteva za Srbiju, Hrvatsku i unutrašnjost BiH. Pošto se nalazi praktično u središtu plodne ravnice, predstavlja jedan od centara proizvodnje i trgovine hrane. Glavninu proizvodnje čine žitarice pšenica i kukuruz, a od povrća kupus, paprika i paradajz. Voćarstvo i stočarstvo su takođe zastupljeni, ali u manjoj meri.

Bijeljina je prepoznatljiva po velikom centralnom trgu, Kralja Petra I Karadjordjevića čiju lepotu upotpunjava ambijent obližnjeg gradskog parka. Na tom trgu je postavljen cilj 46-te etape, a sliku su upotpunili članovi Rotari kluba Bijeljina, gradjani I brojne TV ekipe kao I drugi novinari. Preko širokog trga prodje Nikolić kroz cilj zadovoljan što je ovo prvi grad u regionu van Srbije u koji se ušlo, da bi se započela misija trčanja kroz gradove RS, BiH, I CG. Posle zasluženog odmora, I smeštaj u novoizgradjenom hotelu,,Drina,, domaćini su ekipu maratona odveli u razgledanje turističke zone u blizini, etno sela Stanišići. Lepe slike, za lep odmor, jer sutra se očekuje dug put od preko 160 kilometara do Banja Luke.

Click edit button to change this text.